T20/1160-as Trapézlemez

RAL3000
Tűzpiros
A színminták tájékoztató jellegűek. Monitoronként és nyomtatásonként eltérhetnek a valódi lemezek színétől. Kérjük a rendelés leadása előtt tájékozódjanak személyesen a termékek színeit illetőleg!

T20 trapézlemezEKRŐL

A T20-as trapézlemezek a Bács-Lemez történetének első gyártott és egyben legtöbbet eladott lemeztermékei. Mintázata és évtizedes múltja miatt, mára beivódott a köztudatba.

Tetőre és oldalfalra egyaránt szép és tartós megoldás. Alacsony bordázata miatt kis felületen is látványos burkoló anyag.

A T20/1160 trapézlemezek csatlakozó bordáján vízorrt alakítottunk ki, aminek célja az átcsorgó víz lecseppenésének megakadályozása. Ezek a trapézlemezek tökéletes megoldást biztosítanak tetők burkolására, melyek antikondenzáltan és nélküle is elkészíthetőek. 

A T20/1160-as trapézlemezek antikondenzáltan és nélküle is rendelkezik Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolással (TMI 15/2020). 
Tűzállósági határérték: RE30

TRAPÉZLEMEZEK SAJÁTOSSÁGAI

Elszántan törekszünk rá, hogy Ön is elégedett ügyfelünk legyen. Korlátainkat épp ezért  nem jószándékunk, hanem gyakran a gyártási sajátos-ságok határozzák meg. 
A trapézlemezeket 1250mm széles acéllemez tekercsekből, hidegen hengerelve állítjuk elő. 
Az alapanyag szélessége erendően meghatározza a trapézlemez teljes szélességét a megmunkálás után.
 A gyártás sajátossága, hogy széltében  teljes táblák előállítására képes. 

A felhasznált lemezek szerkezeti acélok. Ezek a speciális  ötvözetek teszik lehetővé a vékony lemezek használatát, ugyanakkor a profil kiválasztása is nagyban befolyásolja a lemez állékonyságát, alátámasztási igényét. Ezért van az, hogy bizonyos trapézlemzek gyártási hosszai korlátozottak és  alátámasztási igényük eltérő.

FELHASZNÁLT ACÉLLEMEZEK TULAJDONSÁGAI

Lemezvastagságok:
0,5 vagy 0,6mm vastag PE bevonattal „selyemfényű” vagy matt kivitelben.
0,5mm vastag horganyzott bevonattal
(S220 GD+Z)

Poliészter (PE) bevonat:
Közép-Euróban általános felhasználást tesz lehetővé kül- és beltérre egyaránt. Városi és enyhe ipari környezetben tökéletesen alkalmazható.
Színoldali bevonat vastagsága 25 μm.

Horganyzott bevonat:
Klasszikus megjelenése miatt, elsősorban ipari jellegű felhasználás során alkalmazott, ahol nincs igény további szín bevonatra. A szelemeneket kizárólag horganyzott bevonató alapanyagból készítjük.
Az „acélmagra” felvitt horganyréteg megvédi az acél felületét a korróziótól, növelve ezzel a szerkezet élettartamát. További felületkezelést nem igényel.
Bevonat vastagsága: 275 g/m2


Antikondenzálás:

A lemez tetők sajátos tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet csökkenésével a lemez is gyorsan hűlni kezd. Ha a tetőszerkezeten belül a levegő melegebb, a relatív páratartalom magasabb, akkor a nedvesség lecsapódik a hidegebb lemez belső felületén (kondenzvíz). A kicsapódott pára a felületről visszacseppenhet, ezzel károsítva a lemeztető alatt tárolt értékeinket, vagy akár magát a tetőszerkezetet is. Természetesen van megoldásunk. Az antikondenzációs filc megakadályozza a nedvesség kicsapódásából származó csepegést. A filc nedvszívó közege megelőzi a vízcseppek kialakulását, majd ha a kedvezőtlen körülmények megszűnnek, a magába zárt víz egyszerűen kiszárad a filc felületéről. 

T20/1160 Trapézlemez 

Bordamagasság 18 mm
Teljes szélesség 1 160 mm
Hasznos takarás 1 100 mm
Hosszúság Igény szerint 0.2 - 13.5 m között
Lemezvastagság 0,5 mm

Standard PE bevonatú lemezeink felületi rétegrendje

Betöltés...