T40-es Trapézlemez

RAL3009
Téglavörös
A színminták tájékoztató jellegűek. Monitoronként és nyomtatásonként eltérhetnek a valódi lemezek színétől. Kérjük a rendelés leadása előtt tájékozódjanak személyesen a termékek színeit illetőleg!

T40 trapézlemezEKRŐL

Tapasztalataink alapján a tervezők által leggyakrabban betervezett egyhéjú tetőfedő építőelem. Állékonyságát a magas trapézborda és a bordavölgyekben kialakított dupla mikroborda garantálja. Alátámasztása a tető kialakításától függően, akár 70-80 cm is lehet. Fontos megjegyezni, hogy  apontos távolságot megfelelő szakemberek számítják ki. Ehhez nyújtunk segítséget a Tervezési segédlet trapézlemezekhez kiadványunkkal.

A 40-es trapézlemezek antikondenzáltan és nélküle is rendelkeznek Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolással (TMI 15/2020).
Tűzállósági határérték: RE30

 

TRAPÉZLEMEZEK SAJÁTOSSÁGAI

Elszántan törekszünk rá, hogy Ön is elégedett ügyfelünk legyen. Korlátainkat épp ezért  nem jószándékunk, hanem gyakran a gyártási sajátosságok határozzák meg. 
A trapézlemezeket 1200mm széles acéllemez tekercsekből, hidegen hengerelve állítjuk elő. 
Az alapanyag szélessége eredendően meghatározza a trapézlemez teljes szélességét a megmunkálás után.
 A gyártás sajátossága, hogy széltében  teljes táblák előállítására képes. 

A felhasznált lemezek szerkezeti acélok. Ezek a speciális  ötvözetek teszik lehetővé a vékony lemezek használatát, ugyanakkor a profil kiválasztása is nagyban befolyásolja a lemez állékonyságát, alátámasztási igényét. Ezért van az, hogy bizonyos trapézlemezek gyártási hosszai korlátozottak és  alátámasztási igényük eltérő.
 

FELHASZNÁLT ACÉLLEMEZEK TULAJDONSÁGAI

Lemezvastagságok:
0,45 vastag PE bevonattal „selyemfényű” vagy matt kivitelben.
(S220 GD+Z)

Poliészter (PE) bevonat:
Közép-Euróban általános felhasználást tesz lehetővé kül- és beltérre egyaránt. Városi és enyhe ipari környezetben tökéletesen alkalmazható.
Színoldali bevonat vastagsága 25 μm.


Antikondenzálás:

A lemez tetők sajátos tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet csökkenésével a lemez is gyorsan hűlni kezd. Ha a tetőszerkezeten belül a levegő melegebb, a relatív páratartalom magasabb, akkor a nedvesség lecsapódik a hidegebb lemez belső felületén (kondenzvíz). A kicsapódott pára a felületről visszacseppenhet, ezzel károsítva a lemeztető alatt tárolt értékeinket, vagy akár magát a tetőszerkezetet is. Természetesen van megoldásunk. Az antikondenzációs filc megakadályozza a nedvesség kicsapódásából származó csepegést. A filc nedvszívó közege megelőzi a vízcseppek kialakulását, majd ha a kedvezőtlen körülmények megszűnnek, a magába zárt víz egyszerűen kiszárad a filc felületéről. 

T40 Trapézlemez 

Bordamagasság 40 mm
Teljes szélesség 1 050 mm
Hasznos takarás 980 mm
Hosszúság Igény szerint 0,2 - 8 m hosszig gyártási raszterekkel
Lemezvastagság 0,45 mm 

Standard PE bevonatú lemezeink felületi rétegrendje

Betöltés...